Mørdejskager

Klassisk småkage, som nemt kan varieres

Ovntemperatur: 175 grader

Ingredienser:


4 1/2 – 5 dl hvedemel
3/4 dl sukker
200 g smør
1 æggeblomme eller 1 æg
Evt. smagstilsætning såsom vaniljesukker

 Mørdejskager





















 

Rør sukker og smør let sammen, gerne med en elpisker. (Det gør processen lidt nemmere, især når smørret er varmt) Tilsæt det meste af melet (resten gemmes til udbagningen) samt ægget/æggeblommen og eventuelt en smagstilsætning. Ælt dejen, indtil den samler sig. Man må ikke ælte dejen alt for længe, for så bliver den sej, og kagerne bliver da ikke sprøde.

Lad den færdige dej hvile på et køligt sted, gerne i køleskabet. Det rækker med et par timer, men det gør ikke noget, hvis den hviler endnu længere. Det gør det blot nemmere at arbejde med dejen. 
Rul dejen ud på et bord, der er tilstrøet med mel, eller direkte på bagepapiret/pladen. Udstik kagerne med de forskellige forme. Dyp gerne formene i lidt mel, så dejen ikke hænger ved.

Kagerne bages ved 175 grader i ca. 10 minutter.


Man kan også lave dejen på den helt klassiske måde: Læg halvdelen af melet i en bunke på bordet. (Resten af melet indæltes i dejen lidt efter lidt eller anvendes ved udbagningen) Tilsæt sukker og smagstilsætning. Skær smørret i mindre bidder. Tilsæt æg/æggeblomme.Smuldr smørret med fingerspidserne og kom det ned i melet. Massen æltes, indtil dejen bliver fast.

 

  Mørdejskager 

 

 Man kan også vende kagerne i kanel og sukker
eller kakao og sukker

 
 

 

 

 

 

 

     

Produceret af:  Wikinggruppen