Peace, love and gingerbread

Jeg tror virkelig, at det styrker fællesskabet, hvis man laver nogle positive ting sammen. Det er nok også derfor, at så mange ”lege” og aktiviteter er dukket op ved de forskellige forretningsmøder og kickoffs. Man skal imidlertid være varsom med de forskellige teambuildingaktiviteter. For det er jo slet ikke sikkert, at fællesskabet bliver styrket ved at konkurrere i f.eks. gokart. Især ikke, hvis chefen, som har valgt aktiviteten, er den helt store gokartentusiast, mens flere medarbejdere måske ligefrem afskyer sporten!

Når vi taler om fællesaktiviteter i familien, kan de ofte være mere værdifulde, end hvis man f.eks. ser TV sammen (selvom en god film naturligvis også er en hyggelig måde at socialisere sig på). At bage sammen er kreativt, og det giver ofte et resultat, der værdsættes af de fleste. Formålet ved bagning (til forskel fra gokart og bagedyster i TV) er jo netop, at der ikke skal kåres en vinder. Det handler blot om at styrke fællesskabet, både i store og små sammenhænge.

Jeg vil på ingen måde forklejne de gigantiske udfordringer, som de enkelte statsledere møder på deres vej. Jeg vil heller ikke foreslå noget quick-fix vedrørende deres samarbejde. Men måske ville de globale relationer have godt af, hvis man i ny og næ mødtes for at udføre nogle fællesskabsfremmende handlinger - i køkkenet!

Julebagning med Obama, Merkel og Putin

Et mødested, som fremmer verdensfreden?

 

 

 

 

0 kommentarer

Ingen har kommentere dette indlæg endnu. Bliv den første til at sende en kommentar!

     

Produceret af:  Wikinggruppen