Peberkagedej!

Jeg skrev forleden om Dyrene i Hakkebakkeskoven. Kassettebåndet, som jeg elskede at lytte til som barn. Der fandtes (foruden dyr) også peberkagebageren. Hvordan han endte i Hakkebakkeskoven, det har jeg ingen anelse om, men han havde en helt vidunderlig opskrift på peberkager, som jeg har tænkt mig at dele med dig her i dag:

 

Bagermester Harepus’ peberkageopskrift:

Du har brug for:

1 kg margarine
1 kg brun farin
8 æggeblommer
Ca. et kilo hvedemel
1 tsk. peber

Sådan gør du:

Smelt margarinen i din største gryde, det skal ikke brunes! Når det begynder at boble, er det tid til at iblande den brune farin. Når du har blandet det godt sammen, tilsættes de otte æggeblommer og derefter melet. Bland igen. Drys med peber og rør godt rundt. Hæld dejen ud på en ren bordplade. Rul dejen flad som en pandekage og tryk kager ud i forskellige forme. Bages i ovnen - selvfølgelig!

Hvis du gerne vil lære opskriften udenad, kan du nemt lære den ved hjælp af peberkagebagerens peberkagesang ;)

 

 

Jeg overvejede, om vi ikke kunne bruge sangen næste gang, vi skal bage peberkagerne, men af en eller anden grund mente min mor ikke, at det var nogen god idé...

Derhjemme brugte vi i stedet en helt anden opskrift, når vi bagte peberkager. Altid den samme opskrift. Min mor fik den fra vores gode nabokone et par år før, jeg blev født, og siden da har vi altid brugt den. Verdens bedste peberkager, ja det hedder opskriften. Det var ikke os, der kom på navnet, men vi mener selvfølgelig, at det bliver verdens bedste kager, hvis man bruger denne opskrift. Vi bruger stadig opskriften og gør os ikke besvær med at afprøve nye opskrifter. =)

At der desuden findes masser af andre lækre, gamle opskrifter på peberkager, brunkager og honningkager, som alle kaldes "verdens bedste" - sådan er det vel bare. Og mange familier har deres egne opskrifter, som de ikke kan forestille sig at skifte ud med noget andet. Men hvis du er nysgerrig efter en svensk opskrift på peberkager, vil jeg virkelig anbefale dig at prøve Verdens bedste peberkager. Målene er ganske vist lidt usædvanlige, f.eks. 1/4 glas vand og 465 g smør. Hvorfor ikke bare bruge decilitermål og runde ned til 450 g smør? Tja, jeg ved det ikke. Men jeg synes, det er en del af opskriftens charme. Jeg plejer at bruge 1/2 deciliter vand, og så bruger jeg den digitale køkkenvægt. Så er det lige så nemt at afmåle 465 g som 450 g!

Du kan finde peberkageopskriften på vores opskriftsside!

Peberkagebagning

Peberkagebagning - årets hyggeligste familieaktivitet?

 

 

 

Produceret af:  Wikinggruppen
Produkter
Kundeområde