Hjemmelavet sandwich-is med udstiksforme

Sandwich-is er en god gammel kending inden for det svenske issortiment. Den mest almindelige er måske GB’s variant, men der er andre ismærker, der har deres egne (lignende) varianter. Personligt synes jeg, at det er lækrere med noget sprødt til isen. Men denne klassiker har mange fans, så derfor kommer jeg med en nem opskrift til, hvordan man kan lave sin egen sandwich-is. Det er perfekt som sommermad!

Denne opskrift er desuden glutenfri, og har du mælkefri is i fryseren, kan du servere denne snack til både gluten- og mælkeintolerante.

Begynd med at bage bunden til en chokoladeroulade. Denne opskrift kommer fra bogen “Syv slags kager”. (En bagebog, som alle bageinteresserede burde have!)

Opskriften rækker til 3 sandwich-is. Vil du lave flere, så lav en dobbelt portion.

3 æg

1 1/2 dl sukker

3/4 dl kartoffelmel

2 spsk. kakao

1 tsk. bagepulver

Opvarm ovnen til næsten 250 grader. Pisk æg og sukker luftigt. Bland mel, sigtet kakao og bagepulver. Vend blandingen ned i dejen. Spred dejen ud i en 30x40 cm bradepande med bagepapir. Bag midt i ovnen i ca. 5 minutter.

Vend kagen på let sukkerfyldt bagepapir eller en fugtig klud. Fjern forsigtigt papiret, som kagen er bagt på. Lad massen afkøle. Det går temmeligt hurtigt, da kagen er tynd.

Tryk sandwich-stykker ud fra kagen ved hjælp af en iPepp-udstikker. Skær isen i lige store (flade) stykker. Læg et stykke is på hvert stykke kage og placér de resterende kagestykker som et slags låg.

Serveres straks! Du kan dog også sætte dem i køleskabet eller fryseren i et stykke tid, før de skal spises.

 

Hjemmelavet sandwich-is

Snack til de varme sommerdage!

 

 

0 kommentarer

Ingen har kommentere dette indlæg endnu. Bliv den første til at sende en kommentar!

     

Produceret af:  Wikinggruppen