Dreaming of a White Christmas?

Hører du til typen, der gerne drømmer, planlægger og tænker på, hvor fantastisk det hele bliver?

Den perfekte jul, hvor alting spiller, og det hele er så vidunderligt. Den nye sne, der har lagt sig fint over landskabet og får alting til at synes smukt og uskyldigt. Julemaden, der smager, så englene synger, og er færdig i god tid – helt uden stress. Pakker, der er pakket smukt ind og indeholder de gaver, der bringer stor glæde hos modtageren.

Men måske dumper drømmene lige lukt ned i virkeligheden, og snart indser du, at den måske ikke helt lever op til glansbilledet…

Måske er en del pakker lidt af nogle nødløsninger. Gaver, der er købt for mere eller mindre astronomiske summer, så de ”lever op til forventningerne”. Disse nødløsninger kan godt blive en succes, men det hænder også, at modtageren havde ønsket, at pengene i stedet var gået til de fattige. Både som familie og som virksomhed har vi flere gange valgt at handle i denne webaid-shop, hvor man kan købe køer, grise, får, høns, sygehuspleje og meget andet til nødlidende indbyggere i forskellige lande. Det føles så meget mere meningsfuldt end mange andre gaver!

Men tilbage til den ”perfekte” julefejring… Måske er man ”tvunget” til at fejre julen med nogle af de typer, man helst undgår til hverdag, men som man ikke kommer udenom, når det bliver jul. De er trods alt familie. I mange familier har man også en eller anden slægtning såsom ”onkel Kurt”, der gerne drikker lidt for meget i løbet af højtiden.

Jo ældre jeg bliver, desto større fokus får jeg på børnene, der skal have det særligt godt i juletiden. Det er netop hos børnene, at man mærker forventningsglæden, når de ser juletræet og julegaverne, ligesom de mæsker julemaden i sig med stor fornøjelse. Det er længe siden, at jeg selv fik disse følelser ved juletid, men det gør ingenting. Jeg bliver glad, hvis blot børnene har det godt. En del af det at give børnene en vidundelig jul, handler også i høj grad om at skabe harmoni i huset. Ved juletid behøver man ikke at bringe gammelt nag op til overfladen, ligesom onkel Kurt ikke behøver at drikke sig i hegnet. Faktisk behøver man slet ikke at drikke – af hensyn til andre. Der findes jo så mange andre dage på året, hvor man kan drikke, hvis man ønsker det. Desværre er der mange, der ikke kan styre sig, når man først er gået i gang.

Ved man, at man har en svaghed for alkohol – eller at en af gæsterne har det – er mit bedste tip, at man helt stryger alkoholen fra menuen. Alle børn har ret til en hvid og uskyldsren jul!

 

Sæt med udstiksforme Hvid jul

Dette sæt med kageudstikkere udviklede vi til IOGT for et par år siden. Udstikkerne sigter mod IOGT’s praktiske arbejde med at give børn fra misbrugsfamilier en bedre jul.

Alla barn har rätt till en vit jul

0 kommentarer

Ingen har kommentere dette indlæg endnu. Bliv den første til at sende en kommentar!

Produceret af:  Wikinggruppen
Produkter
Kundeområde