Juleslik af marcipan

Så er vi allerede inde i december måned, og der er fuld gang i julebagningen og de små hyggelige juleprojekter, både i hjemmet og i andre sammenhænge. Jeg vil her give et tip til noget enkelt, men dekorativt juleslik, der både er perfekt til dig, der selv vil stå i køkkenet, og dig, der har ivrige medhjælpere.

Juleslik af marcipan

Du skal bruge:

Marcipan (gerne i forskellige farver) eller mandelmasse

Chokolade (mørk, lys eller mælkechokolade)

Eventuelt kokos, smukt drys eller andet, som man kan dekorere med
Udstikkere

 

Sådan gør du:

Rul eller tryk marcipanen (eller mandelmassen) ud til en flade, der er ca.  ½ - 1 cm tyk. Tryk de forskellige figurer ud med dine peberkageudstikkere. Det er mest ideelt at anvende de udstikkere, der måler mindre end 5 cm i diameter.

Dyp de enkelte marcipanfigurer i smeltet chokolade og læg dem på bagepapir, hvor de skal tørre. Du kan alt efter ønske både strø kokosflager og drys hen over figurerne.

En marcipandreng kan f.eks. få et par chokoladebukser, mens en bamse kan dyppes helt ned i chokoladen, så man får den helt rigtige chokoladebrune farve. Et snefnug kan dyppes ned i smeltet hvid chokolade for dernæst at blive vendt i kokos. Den kan også få en bling-bling effekt med sølvdrys.

Chokoladen kan smeltes hen over et vandbad eller i en mikrobølgeovn. Jeg plejer at gøre følgende: Hak al chokoladen ganske fint og smelt halvdelen forsigtigt. Ibland dernæst den sidste halvdel og omrør, indtil al chokoladen er smeltet. Hvis chokoladen er for tykflydende, kan den varmes op en lille smule (typisk et par sekunder i mikrobølgeovnen, ikke mere end det), inden man dypper marcipanfigurerne.

Vil man være helt nøjagtig, så man får det smukkeste resultat, kan man temperere chokoladen, helt ligesom de professionelle gør. Men det er en krævende opgave. Vil du prøve dig frem, kan du finde en god vejledning her. Hvis du ikke har tænkt dig at forære slikket væk som en smuk gave og ej heller har i sinde at sætte din egen og de små medhjælperes tålmodighed på prøve, så smelt blot chokoladen som ”vanligt”.

Enkelt og lækkert juleslik, som alle kan være med til at lave!

Her er en smagsprøve på juleslik, som vores 6-årige og 8-årige har lavet, med en smule hjælp fra mor:

 

0 kommentarer

Ingen har kommentere dette indlæg endnu. Bliv den første til at sende en kommentar!

     

Produceret af:  Wikinggruppen