Mørdejskager med lakridssmag

Stadig mere og mere mad eller slik får sin helt egen dag. I hvert fald her i Sverige. Her fejrer vi eksempelvis vaffeldagen d. 25. marts og kanelsneglens dag i oktober. Selv lakrids har fået sin egen dag! Lakridsdagen falder d. 12. april, hvis du ikke lige skulle have opdaget det.

Jeg tror, at det bliver mere end svært at holde styr på alle disse dage. Ud over de traditionelle højtider er der en række mindehøjtideligheder for historiske begivenheder og særlige dage, der øger opmærksomheden om forskellige sygdomme. Hovedet bliver nærmest fyldt helt op med årsdage. Og i virkeligheden er det nok vigtigst, at vi kan huske fødselsdage og bryllupsdage.

Men lakrids er godt! Lakrids kan spises hele året rundt - ikke kun på lakridsdagen.

Ja, jeg har lidt af en svaghed for lakrids... Derfor fiksede jeg min egen version af mørdejskager - med lakridssmag! Mørdejsopskriften, som jeg gik ud fra, finder du på Forminas opskriftside.

Sådan gjorde jeg:

Ovnvarme: 175 grader 

Ingredienser:

4 ½ - 5 dl hvedemel

3/4 dl sukker

lakridsrodspulver efter behag

200 g smør

1 æg

Rør sukker og smør porøst sammen. Det hjælper, hvis smørret er lidt varmt. Tilføj størstedelen af melet (resten gemmes til bagningen), æggeblommen og lakridsrodspulveret (tag mindst en spiseskefuld af pulveret - og mere, hvis du ønsker en stærk lakridssmag). Begynd herefter at samle dejen, men du må hverken bearbejde eller ælte den i for lang tid (det gjorde jeg), da den så bliver sej, hvorfor kagerne ikke bliver lige så møre.

Lad den færdige dej afkøle, gerne i køleskabet eller et andet køligt sted i et par timer, så den bliver lettere at bage.

Rul dejen ud på et let melet bord. Stik kagerne ud med dine udstiksforme og læg dem på en let olieret bageplade. Dyp gerne formene i lidt mel, så dejen ikke fastklæber til din kageudstikker.

Kagerne bages ved 175 grader i ca. 10 minutter.

 

Måske har du en anden lakridsopskrift? Tips modtages med stor glæde!

Lakridskager bagt ved hjælp af med udstikkere

Lakridselskerens favoritkager!

0 kommentarer

Ingen har kommentere dette indlæg endnu. Bliv den første til at sende en kommentar!

Produceret af:  Wikinggruppen
Produkter
Kundeområde