Tænk, at rabarber er så gode i madlavningen

Rabarber, havens sure skabning, er ret nem at dyrke. Her gik jeg og troede, at den kun kunne bruges til creme, dej eller muligvis saft, men da jeg for et par år siden faldt over Tareq Taylors Nordic Cookery på TV, blev jeg klogere.

I det pågældende afsnit besøgte kokken Færøerne og tilberedte fisk, der var fanget lokalt. Fisken blev serveret med en spændende rabarbersalsa med glaseret kålrabi og kartoffelmos. Fuld af inspiration gik jeg selv i gang med retten, og herefter er det blevet en favorit!

Jeg laver laksen på min egen måde, og kartoffelmosen kan jeg skippe, hvis det kniber, men kombinationen mellem den syrlige rabarbersalsa og den søde glaserede kålrabi er noget ud over det sædvanlige. Tænk, at noget så godt kan være så enkelt!

Skal anretningen blive en stensikker succes, bør man nok følge Tareq Taylors råd:

http://www.nordiccookery.com/recipes/main-course/salmon-rhubarb/

Den opskrift, du finder nedenfor, er altså ikke den komplette opskrift. Jeg har desuden lavet et lille eksperiment med udstiksforme, der lader kålrabien spille en større rolle, ikke mindst visuelt. Jeg blev super tilfreds med resultatet!

Rabarbersalsaen laver man ved at hakke en lige stor mængde rabarber (stilke) og forårsløg, som blandes. Til fire personer skal du bruge ca. 200 gram af hver. Tilsæt herefter en teskefuld olie og en teskefuld hvidvinseddike samt en tilsvarende mængde sukker plus en halv teskefuld salt. Når dette er blandet, stilles det væk.

Kålrabien skrælles og skæres i skiver, inden den koges blødt i vand, der er letsaltet. Føl efter med en kartoffelstikker, så du ved, hvornår den er færdig. Tag dernæst skiverne op og tryk de ønskede motiver ud med dine udstikkere.

Du blander nu en teskefuld smør, en teskefuld sukker og en teskefuld hvidvinseddike i en kasserolle. Varm blandingen op under omrøring, indtil den bliver tykkere. Derefter glaseres figurerne, ved at de lægges i glasuren og vendes. Kålrabien får den skønneste gule farve ved tilberedningen.

Placér salsaen, den glaserede kålrabi (evt. kartoffelmos) og en stegt/ovnbagt laks på en tallerken og sérver.

Min tilføjelse til opskriften er, at man trykker figurer ud af kålrabien ved hjælp af en kageudstikker. Det giver et festligt udtryk på tallerkenen, især hvis man vil invitere en over til denne lækre anretning. Den kålrabi, der bliver til overs, kan med fordel anvendes til madpakken.

Håber, det smager dig!

 

Laks med rabarbersalsa og glaseret kålrabi

En favoritret, som bare blev endnu festligere ved hjælp af udstiksforme!

 

0 kommentarer

Ingen har kommentere dette indlæg endnu. Bliv den første til at sende en kommentar!

Produceret af:  Wikinggruppen
Produkter
Kundeområde