Smuldrehockeytærte

Jeg laver ofte smuldretærte. Det er tilstrækkeligt enkelt for mig, ligesom der er gode muligheder for variation. Men frem for alt smager det så tilstrækkeligt godt, at jeg elsker det!

Ishockey-VM er jo i fuld gang. Her i Sverige er der mange, der lukker ned for forårsfornemmelser og sollys for i stedet at holde vagt foran TV’et. Det er måske lidt underligt, men sådan er det. Men så kan man jo altid forgylde aftenen med en smuldretærte til kaffen.

Som svenskere tror vi gerne, at vi er de bedste i verden til ishockey. Hvis forventningerne ikke indfries, kan vores selvbillede få sig et ordentligt hak. Da Finland (”de finske løver”, som vores sportskommentatorer plejer at kalde dem) slog Sverige med hele 6-1 i VM-finalen for nogle år siden, skulle man nærmest tro, at der var sket en større tragedie! I hvert fald hvis man skulle dømme ud fra avisoverskrifterne.

Lige meget hvad, så kan en smuldretærte anvendes til både sejre og til trøstespisning.

Her kommer min opskrift på hockeysmuldretærte.

 

Sådan gør du:

  • Læg frugt eller bær i en smurt ovnfast form. Gerne blåbær, hindbær, rabarber eller æble. Kort sagt, det du kan finde i fryseren, supermarkedet eller haven.
  • Drys med sukker, al efter smag, og en spiseskefuld kartoffelmel. Hæld gerne lidt havregryn på, så dejen får lidt mere bid.
  • Bland en smuldredej af et par deciliter hvedemel, 1/2 dl sukker og 200 gram smør eller margarine.
  • Tag omkring halvdelen af ​​dejen og smuldr den over de bær, der ligger i formen.
  • Tag resten af ​​dejen, tilsæt lidt mere mel og rul den ud, så du kan lave ishockeyspillere med dine udstiksforme. Læg disse foroven.
  • Sæt dejen ind i ovnen (225 grader) i omkring 20 minutter, eller indtil den får en flot farve.
  • Serveres med vanilje- eller marsánsovs! 

Bærtærte dekoreret med hjælp fra udstikkere

Smuldredej med et ishockey-touch!

 

 

PS. Selv foretrækker jeg fodbold over hockey. Risikoen for, at du kender nogen med samme svaghed, er ret stor. Der vil givetvis være mange, der følger Barcelona eller Bayern München. Jeg er derfor i gang med et større lobbyarbejde for, at Formina får en eller flere udstiksforme med et fodboldtema! Hvorfor ikke et peberkagehus i form af Allianz Arena eller Camp Nou? Eller en kageudstikker med en fodboldspiller... Hvad synes du? DS.

 

0 kommentarer

Ingen har kommentere dette indlæg endnu. Bliv den første til at sende en kommentar!

Produceret af:  Wikinggruppen
Produkter
Kundeområde