Påskeferie og kartoffeltryk

Påsken er lige rundt om hjørnet, og det er lig med ferie. Endelig! Jeg længes sådan efter ferie. Ugerne er så korte, når dagene er fyldt med arbejde, skole, aktiviteter og alt det andet, der skal nås og gøres. Jeg synes, at alt bliver meget bedre, når vi alle er hjemme og kan passe på hinanden, bage lidt, hygge os en lille smule og derefter afslutte dagen med bl.a. at se en god film i hinandens selskab.

Da både min mand og jeg arbejder hjemmefra med firmaet, har vi mulighed for at gøre ferien til en tid, hvor vi skærer ned på arbejdstiden og får mere tid sammen med familien. Det er guld værd!

Der kommer givetvis lidt påskepynt med på programmet. En sjov og lidt anderledes måde at lave påskekort på er ved at lave kartoffeltryk. Brug dine udstikkere til at trykke kyllinger, høns, tulipaner eller noget andet fancy ud af kartoflerne. Dyp kartoffelstemplet i farve eller mal med en pensel, så hele overfladen bliver dækket. Tryk og fyld på med ny farve mellem hvert tryk, så du opnår det bedste resultat.

Så enkelt er det:

Del kartoflen.

Tryk en skøn kylling eller tulipan ud ved hjælp af udstikkerne. 

Skær al væk uden for formen.

Dyp kartoffelstemplet ned i en farve.

Tryk på selve kortet.

Lad kortet tørre og skriv en sød hilsen til en, du holder af!

Man kan også lave en lille dug med høns eller lign. Her skal du huske at gøre brug af tekstilfarve. Sæt gang i kreativiteten og gå i gang med projektet, og så kommer idéerne som regel flyvende - helt af sig selv!

 

 

Udstikkere, som kan lokke dig til at lave påskepynt…

 

0 kommentarer

Ingen har kommentere dette indlæg endnu. Bliv den første til at sende en kommentar!

     

Produceret af:  Wikinggruppen