Om udstiksforme og modellervoks

- Et lille tip til tidsfordriv på de grå dage

At være forælder er ret fantastisk! Men naturligvis føles det ikke altid lige så fantastisk... Af og til har man de dage, hvor alt føles temmelig hårdt. Når man ikke orker at være pædagogisk, opfindsom, stærk eller klog og alle de andre ting, som man "bør" være som forælder.

Når jeg har en af disse dage, er jeg ikke det sjoveste selskab. Men nogle gange har jeg alligevel overskuddet til at indse, at hvis jeg putter noget sjovt i hænderne på mine børn, er det mere sandsynligt, at jeg får mit lille åndehul. Og et lille åndehul kan gøre den store forskel.

Her er et tip til lidt let tidsfordriv til de grå - og hårde - dage.

Du skal bruge:

  • Modellervoks (helst plastellina-typen, altså den mere lerlignende modellervoks, ikke play-doh)
  • Kagerulle
  • Plasticdug eller lignende, som du kan rulle modellervoksen ud på (hvis du ikke ønsker modellervoks direkte på bordet)
  • Udstikkere

Arbejd lidt med modellervoksen, så den bliver blød. Tag et par strimler i forskellige farver og sno dem om hinanden i en spiral. Rul spiralen temmelig tynd og fold den dobbelt et par gange og skub så til, indtil du får et flot farvemønster. Rul derefter modellervoksen ud lige så tynd, som du ønsker den. Herefter trykker du figurer ud med dine udstiksforme. Vupti!

Dette er et hobbyprojekt. Jeg elsker at se, hvordan farverne mikses, men jeg ved endnu ikke helt, hvordan jeg skal bruge de fine resultater. Det er eksempelvis ikke så nemt at hænge dem op på væggen. Men alt behøver jo ikke at være brugbart og praktisk. Nogle gange skal man bare lave noget for sjovs skyld.

Jeg har også lagt mærke til, at hvis man laver noget sjovt med børnene i et stykke tid, bliver de ofte inspirerede til at sætte gang i deres egne projekter. Det kan være flere kreative projekter, et rollespil eller måske byggeprojekter med Lego. Det er guld værd.

PS. Hvis du blander modellervoks i forskellige farver alt for længe/for meget, bliver det til sidst til en gråbrun masse. Derfor kan det blive svært at genbruge modellervoksen. Men da den hverken er dyr eller en stor miljøbelastning, synes jeg godt, ​​at man i dette tilfælde kan unde sig selv en ny portion i ny og næ ;)

Om udstiksforme og modellervoks

 

0 kommentarer

Ingen har kommentere dette indlæg endnu. Bliv den første til at sende en kommentar!

     

Produceret af:  Wikinggruppen