Sjove småkager i et terningeformat!

Her får du en opskrift på super lækre småkager, der kan udstikkes ved hjælp af kageudstikkere. Jeg synes, at det er ret sjovt, at man kan lave så mange forskellige motiver af den samme dej. Vælger du udstiksforme med køretøjer, kan du bage en trafikprop, mens du med dyreudstikkere kan bage din egen bondegård eller en hel zoologisk have!

Denne gang valgte vi en enkel, kvadratisk udstiksform, og efterfølgende blev figuren pyntet med chokoladeknapper af hvid chokolade, så småkagerne netop kommer til at ligne terninger.

Opskriften er hentet fra en lille, men hyggelig bagebog, der hedder ”1 deg 100 kakor”. Der er kokosflager i dejen, hvilket passer fremragende med chokoladesmagen.

 

Terningesmåkager med kakao og kokos

225 g stuetempereret smør

1 3/4 sukker

1 let oppisket æggeblomme

2 tsk vaniljesukker

6 dl hvedemel

1/2 dl kakao

1/2 dl kokosflager

Salt

Hvide chokoladeknapper eller lign.

Bland smør og sukker i en skål og rør rundt med en træske. Ihæld æggeblommen og rør rundt. Sigt dernæst mel, vaniljesukker, kakao og et drys salt ned i blandingen. Tilsæt kokos og rør godt rundt. Del dejen på midten, svøb plastfolie rundt om dejen og lad den stå på køl i 30-60 minutter.

Varm ovnen op til 200 grader. Gør to plader klar med bagepapir.

Tag dejen ud af folien og rul den ud mellem to stykker bagepapir. Udstik småkagerne med en firkantet kageudstikker, der måler ca. 5 cm på hver side. Læg disse firkanter over på pladerne. Tryk dernæst forsigtigt dine chokoladeknapper ud af hvid chokolade, så småkagerne kommer til at ligne terninger. Jeg købte mine chokoladeknapper på ICA, hvor jeg i øvrigt også fandt bogen, hvor jeg har hentet opskriften.

Bag i 10-15 minutter. Lad småkagerne køle af på pladerne i 5-10 minutter og flyt dem herefter ganske nænsomt over på en rist, så de kan køle helt af.

Terningesmåkager med kokos og chokolade

Den sidste bid dej fik jeg ikke selv lov til at arbejde med, da min søde datter overtog projektet. Hun fandt på alle mulige sjove ting: Lokomotiver og biler (med chokoladeknapper som hjul), smileys etc. Hånden med chokoladenegle fik mig til at trække på smilebåndet. =)

Her er nogle smagsprøver, som jeg lige nåede at nyde synet af, inden de forsvandt…

Brune småkager med hvide chokoladeknapper

 

Ps. Den originale opskrift hedder ”dominokager”, og her udstikkes dejen som rektangulære småkager, der ligner dominobrikker. Det er også vældigt fint!

 

 

 

0 kommentarer

Ingen har kommentere dette indlæg endnu. Bliv den første til at sende en kommentar!

     

Produceret af:  Wikinggruppen