Valentin, gå hjem og vug!

D. 14. februar er det Valentinsdag. Det ville selvfølgelig være nemt at skrive om hjerteudstikkere i forskellige modeller og størrelser, som kan bruges til at skabe netop det unikt kreative og delikate bagværk, som kan sætte selv det mest lunkne hjerte i brand. Men det gør jeg nu ikke. I stedet indrømmer jeg, at jeg føler mig en smule kejtet, når det kommer til alskens romantiske udfoldelser, og at jeg egentlig har mest lyst til at bede ham der Valentin om at smutte derhen, hvor peberet gror.

En gang pointerede jeg over for min søster, at Valentinsdag er en gang kommercielt fis, som bliver trukket ned over os af én grund: At der ligger væsentlige profitinteresser bag anglificeringen af den nordiske kultur. Netop den søster, som jeg prædikede for (jeg har tre), har boet i Storbritannien i 15 år og kan på visse punkter anses for at være ret så anglificeret. Hun gad ikke engang diskutere med mig og svarede blot med et eneste, knusende ord – tørvetriller!

Tænk, at et ord på 12 bogstaver kan føles så dræbende. Jeg kan selvfølgelig leve med, at min kære søster synes, at jeg er lidt småtrist. Men min mistanke er, i hvert fald når det kommer til d. 14. februar, at min hustru er enig med min søster. Ved en lejlighed skulle en af vores sønner (ligeledes tre stk.) nemlig invitere en pige på middag, hjemme på sit værelse. Underligt sted at spise, men hændelsen må anses for at være forældet. Inden pigebarnet ankom, spankulerede min kone forbi sønnikes værelse. Hun pointerede sidenhen køligt over for mig, at jeg var bagud på point i forhold til sønnike, og at jeg ikke havde en dyt forstand på det der med romantik. Drengens værelse var nemlig et hav af stearinlys og blomster. Med det in mente skal jeg måske ikke sende Valentin ad Hekkenfeldt til, men snarere bede ham om at gå hjem og vug. Så jeg kan træde i karakter. Eller måske skal jeg bare købe blomster, tænde lys og måske bage lidt hjertevarmende kager

Hjemmebagt hjertekage

Sukkersøde dobbelthjerter

 

0 kommentarer

Ingen har kommentere dette indlæg endnu. Bliv den første til at sende en kommentar!

     

Produceret af:  Wikinggruppen