Hjemmebagte småkager i to farver

Hvis du nogensinde har prøvet at bage skakternede småkager, ved du også allerede, at de er virkelig lækre.

Småkagerne bages af mørdej i to farver, der kombineres. Det bliver både effektfuldt og festligt! Jeg har længe villet bruge mine dobbelte kageudstikkere til min skakternede dej, og nu har jeg endelig taget springet! Grundopskriften er hentet fra min yndlingsbagebog, der hedder ”Sju sorters kakor”. Jeg har dog tilføjet en æggeblomme, da det gør det lettere at rulle dejen ud.

Du skal bruge:

200 g smør

1 dl sukker

4 1/2 dl hvedemel

1 æggeblomme

Smagstilsætning:

2 spsk kakao

2 tsk vaniljesukker

Ovnvarme: 175 grader

Rør smør og strøsukker luftigt sammen. Tilføj æggeblommen og rør rundt. Ihæld melet og arbejd hurtigt blandingen sammen til en dej. Ælt ikke unødigt. Del dejen i to lige store dele. Tilsæt kakao i den ene halvdel og vaniljesukker i den anden. Arbejd begge ingredienser ind i den pågældende dej. Dernæst lader du dejene hvile et køligt sted i mindst 30 minutter.

Hent dejene og lad dem ligge et stykke tid ved stuetemperatur, så de bliver lidt bløde i det. Rul dernæst en bid af hver dej ud på et bord, der er drysset let med mel. En tykkelse på ca. 3 mm er passende. Er dejen for tynd, er det svært at komme videre til det næste trin. Husk at adskille de to dejhalvdele på bordet. Din kagerulle bør også være ren, inden du begynder at rulle ud i den modsatte farve. Ellers risikerer du, at farverne bliver blandet sammen.

Tryk småkagerne ud med dobbelte udstiksforme. Tryk både lyse og mørke småkager ud med den samme udstikker og læg dem over på en bageplade med bagepapir. Pil forsigtigt midterstykket ud på kagerne og erstat det med et lignende stykke, blot i den modsatte farve.

Bag i ca. 8-10 minutter – eller indtil de lyse småkager får lidt farve.

Småkager, der er trykket ud med udstikkere.

Så lækre blev småkagerne! De er ikke svære at bage, og det går hurtigere, end man tror. Jeg blev i hvert fald både glad og positivt overrasket over den smidige proces!

Hjemmebagte småkager i to farver

Jeg anvendte disse dobbelte kageudstikkere, da jeg bagte mine småkager:

Dobbelte udstiksforme

Man kan også bage småkagerne som dobbelte småkager. De kommer her til at minde om ballerinakiks, blot er de hjemmebagte. Du kan snart finde opskriften her på vores opskriftsside.

0 kommentarer

Ingen har kommentere dette indlæg endnu. Bliv den første til at sende en kommentar!

     

Produceret af:  Wikinggruppen