Dobbelte syltetøjskager

Det tager lidt tid at bage kagerne, men de er ventetiden værd!
 


Ingredienser: 

3/4 dl flormelis

4 dl hvedemel

1 dl kartoffelmel

200 g smør

1 pisket æg

Pensling: Pisket æg

Garniture: Perlesukker og
hakkede mandler

Fyld: Fast syltetøj eller gelé

 

Bland flormelis, hvedemel og kartoffelmel. Tilsæt smørret i små bidder samt ægget. Bland det hele sammen til en dej. Dette kan enten ske ved at ælte med fingrene på et bord eller ved at bruge en elpisker. Arbejder man med hænderne, kan det anbefales at bruge koldt smør. Vælger man elpiskeren, er det derimod nemmest at arbejde med blødt smør, der har stuetemperatur. Lad dejen hvile et køligt sted, ca. 1 time (eller mere).

Rul dejen ud på en plade, så dejen får en tykkelse på ca. 2 mm. Tryk kagerne ud med de ønskede udstikkere, anvend gerne dem med dobbelte motiver, hvor der er en stor form og en mindre i midten. Man kan eksempelvis anvende vores dobbelte blomstermotiv osv.

Læg de "hele" kager (uden "huller") på en plade med bagepapir. Pensl dernæst kagerne (med "huller") og dyp dem efterfølgende i perlesukker og hakkede mandler. Læg dem oven på de "hele" kager. Fyld hullet med fast syltetøj eller gelé.

Kagerne bages midt i ovnen ved 175 grader, indtil de har fået en fin farve, ca. 8-10 minutter. Lad kagerne køle af på pladen, de kan være lidt porøse, mens de er varme.

 

 

Produceret af:  Wikinggruppen
Produkter
Kundeområde