Ninas kardemommekager

Gode småkager, som kan bages hurtigt og nemt!

 

Ovntemperatur:

175 grader (varmluftsovn) 

200 grader (almindelig ovn)
 

Ingredienser:

200 g smør

3 dl råsukker

2 æg

1 1/2 tsk stødt kardemomme

1 tsk hjortetaksalt

6 dl hvedemel

kardemommekager

 

Omrør fedtstof og råsukker på let vis. Tilsæt æggene. Bland stødt kardemomme og hjortetaksalt sammen med en tredjedel af melet. Kom melblandingen i æggeblandingen og tilsæt herefter resten af melet. Ælt dejen og lad den herefter afkøle i et par timer, gerne natten over. Rul dejen ud på et bord, der er strøet med mel, eller direkte på pladen. Tryk herefter kagerne ud i den ønskede form. 

Bag kagerne midt i ovnen i ca. 10 minutter. I dette tilfælde er kagerne udformet med vores æble-udstikkere (af Anna Fhager på Donsö).

 

     

Produceret af:  Wikinggruppen