Ovntemperatur:
175 grader (varmluftsovn)
200 grader (almindelig ovn)
Ingredienser:
200 g smør
3 dl råsukker
2 æg
1 1/2 tsk stødt kardemomme
1 tsk hjortetaksalt
6 dl hvedemel
Omrør fedtstof og råsukker på let vis. Tilsæt æggene. Bland stødt kardemomme og hjortetaksalt sammen med en tredjedel af melet. Kom melblandingen i æggeblandingen og tilsæt herefter resten af melet. Ælt dejen og lad den herefter afkøle i et par timer, gerne natten over. Rul dejen ud på et bord, der er strøet med mel, eller direkte på pladen. Tryk herefter kagerne ud i den ønskede form.
Bag kagerne midt i ovnen i ca. 10 minutter. I dette tilfælde er kagerne udformet med vores æble-udstikkere (af Anna Fhager på Donsö).
Formina AB
E-mail: info@formina.se
Tlf: +46 760 212 712