Knækbrød

Bygknækbrød med et forrygende resultat!

 

Ovntemperatur: 225 grader

Tip: Anvend gerne varmeluftsovn

 

Ingredienser:  

4 dl vand

75 g smør

3 dl bygmel

1 tsk salt

3 dl hvedemel

Bygknækbrød

 

Sådan gør du:  

Bland alle de tørre ingredienser i en bunke (eller direkte i din køkkenmaskine, hvis du anvender en sådan). Opkog vand og smør og hæld det hen over melblandingen. Ælt sammen til en smidig (ej hård) dej. Overdæk bunken og lad dejen køle af.

Sæt ovnen på 225 grader. Rul dejen let ud på en plade overstrøet med mel (det er nemmest ikke at anvende bagepapir, idet papiret let kan glide, når man skal rulle dejen ud), først med en almindelig kagerulle, dernæst en med mønster. Udskær store stykker og stil dem køligt i 10 minutter. Pynt hvert stykke ved hjælp af de forskellige udstikkere, der gerne skal dyppes i lidt mel. Bag stykkerne midt i ovnen i ca. 12 minutter. Lad knækbrødene køle af på pladen. Er der mindre dejbidder på pladen, behøver man ikke at flytte dem inden bagningen, de trækker sig nemlig sammen ved hjælp af ovnens varme, og skulle bidderne sætte sig fast i de større stykker, er det nemt at fjerne disse små bidder.

Har du svært ved at få knækbrødet til at blive "crispy", uden at overbage det, så gælder det blot om at rulle dejen endnu tyndere ud. Bager ovnen ujævnt (hvilket mange ovne gør!), og er der en del stykker, der er blevet bløde, kan man sagtens tørre dem på eftervarmen – indstil ovnen på ca. 50-100 grader.

Knækbrødene opbevares i en kagedåse (skal være med låg) – hvis der vel at mærke er flere tilbage. Hjemme hos os går disse knækbrød altid som varmt brød! Knækbrødet bliver endda ekstra lækkert med lidt smør...

 

 

 

 

Produceret af:  Wikinggruppen
Produkter
Kundeområde