Ovntemperatur: ca 225 grader
Ingredienser:
50 g gær
5 dl vand
1 spsk salt
3 spsk olie
2 spsk sirup
1 dl hørfrø
2 dl hvedeklid
6-7 dl rugmel
4-5 dl hvedemel
Lad 4 dl af vandet koge op. Hæld dernæst hørfrø og hvedeklid i vandet. Lad massen køle af.
Opvarm resten af vandet til 37 grader. Smulr gæren i en bunke/køkkenmaskine og bland den ud i vandet. Tilsæt olie, sirup, salt og "hørfrøgrøden" og rør rundt. Tilsæt sidenhen det meste af melet og bearbejd dejen. Lad dejen hæve (overdækket) i 30-60 minutter.
Placér dejen på et bord, tilstrøet med mel, og ælt dejen. Rul dejen ud til en rektangel, som passer til din bradepande. Man kan også lægge dejen på en plade. Udskær herefter dejen i firkanter med en dejskraber/smørkniv og dekorér hver firkant med mønstre – brug din udstikker. Inden du bruger udstikkeren, bør du dyppe den i mel, så dejen ikke hænger ved. Lad dejen hæve yderligere 30 minutter under et viskestykke.
Bages ved 225 grader (200 grader i en varmluftsovn) i ca. 20 minutter, indtil brødet har fået en fin farve. Lad brødet køle af mellem viskestykker.
Brødet smager allerbedst med lidt smør...
Formina AB
E-mail: info@formina.se
Tlf: +46 760 212 712