Bag og byg et hyggeligt peberkagehus!

 

 

Pepparkakshus för alla byggare

Dette fine peberkagehus er nemt at lave, og det er et godt valg til såvel dig, som er nybegynder, som dig, der ikke vil bruge oceaner af tid på projektet.

Tips:

Vil du lave vinduer på huset (og ikke bare huller), kan du f.eks. gøre brug af gelantineblade, der fastgøres på indersiden af væggen med lidt glasur. Et andet fint alternativ er knuste karameller, der smelter i ovnen, mens væggene bages. 

Bag gerne en kagekone og kagemand, der bor inde i huset! Det kunne også være så hyggeligt med nogle grantræer og måske nogle dyr, såsom en fin hund eller en sød kat. Eller er der mon nogen, der er gået i gang med at bygge en peberkagesnemand udenfor?

Montering: Begynd med at samle den ene gavl og langsiden. Placér dernæst den anden langside og til sidst den anden gavl. Når siderne har fået lov til at tørre, er det tid til at lægge taget på. Slut af med at sætte skorstenen på huset samt døren, der gerne må stå åben. Lys indvendigt i huset får alting til at se ekstra hyggeligt ud.

Vil du bage en lade i peberkagedej eller et peberkagestald, kan du også bruge denne skabelon. Lav blot mindre vinduer og skip skorstenen. Fyld laden med peberkagedyr, såsom køer, og smukke heste. Husk endelig også den søde grissebasse. Du finder kageudstikkere med et bondegårdstema her.

Det færdige peberkagehus måler ca. 20 cm i højden, 18 cm i længden og 12 cm i bredden.

 

Download skabelonen her:

Skabelon til klassisk peberkagehus

 

Du kan også købe et sæt med udstiksforme til et fint lille peberkagehus. Her behøver du ikke at klippe skabelonerne ud. Du kan udstikke delene direkte af peberkagedejen. Det færdige hus er skabt ved hjælp af kageudstikkere og måler ca. 13 x 10 cm og er 14 cm højt.

 

Produceret af:  Wikinggruppen
Produkter
Kundeområde