En fin krybbe, der kan blive årets peberkagehus!

pepparkakskrubba mall


Denne peberkagekrybbe er nem at bygge og er en både sjov og noget anderledes variant af peberkagehuset. Ved hjælp af en kageudstikker er det muligt at lave diverse figurer, der indgår som en naturlig del af krybbespillet. Vælg f.eks. udstiksforme som en kagekone og kagemand eller en lille mini-peberkagedreng, der passer ned i krybben. Nu står krybben jo inde i en stald, og så skal du naturligvis også bruge udstikkere, der forestiller en ko eller et æsel. Eller hvad et får eller måske en hel flok peberkagefår? Med en palme eller to uden for stalden skaber du et orientalsk præg, mens et par kameler bliver prikken over i’et. Find de forskellige udstikkere her.

Montering:

Sammenføj først det bagerste stykke (C) med den ene korte side (B). Fastgør dernæst den anden korte side (B) og den forreste del (A). Når dette er tørret, er det tid til at lægge taget (H) på. Stjernen (G) fastgøres med lidt sukkerglasur, mens krybbens dele (D,E,F) sættes sammen hver for sig.

Alt afhængigt af hvilken ”fugemasse” du vælger, kan du få brug for at vente lidt mellem de enkelte trin. Brændt sukker er det hurtigste, men det er ikke helt så børnevenligt, da det bliver virkelig varmt. Med sukkerglasur kan alle være med, men den behøver lidt ekstra tørretid. En tredje variant er smeltet bagechokolade med et lavt kakaoindhold.

 

Den færdige krybbe er ca. 14 høj, 25 cm bred og 6 cm dyb.
 

Download skabelonen her:

Skabelon til peberkagekrybbe

 

Produceret af:  Wikinggruppen
Produkter
Kundeområde